hehe

Assalamualaikum and hi everyone. sorry jarang tulis sebab masih noob lagi guna wordpress.

btw, how was your weekend? is it fun? mine as usual, duduk dalam bilik, layan new drama (13 reasons why) after that terus tidur. bangun,makan. bosan rite?

oh ya,

last week aku pergi hiking (later aku post eh sebab tak transfer gambar yet) lepastu phone jatuh kat tanah habis screen pecah  :’)))) lepastu habis hiking,balik je bilik terus n wifi sebab malas duh beli data. tetiba ada iklan cari kerja part time. aku pun fikir

nak join ke tak join ke tak

tapi sebab desire nak tukar phone itu kuat so aku pun try la mohon.dapat tak dapat belakang kira haha. esoknya, aku pm  dan abang(?) encik bos tu cakap dah ramai mohon,aku try je mohon. keesokan harinya,hari  ahad tengah nak habiskan Sherlock S4 aku dapat ws  kata ada briefing sikit pasal kerja.

Allahu. cuak eden. masa tu kebetulan azim ws suruh tengok tv1 sebab dia masuk tv HAHAHAHAHA (ada talk show lepastu dia dipilih untuk join) and then aku teringat pales ada tweet kata doa azim termakbul. cepat cepat aku suruh azim doakan supaya aku dapat kerja. hehe

dah sampai tu dalam 5 orang je yang datang dan aku satu satunya malay kat situ.  encik tu pun cakap cakap, tetiba masa last dah hujung hujung nak suruh balik tu dia cakap

“awak nama apa? busy tak? sini kejap saya nak cakap”

CUAK SIAA.

WTH TETIBA NAK CAKAP NI AMAGAD

tapi aku macam biasa maintain poker face lol.

dia tanya pasal family background,sekolah,pernah berniaga ke tak yadayada business stuf and then dia bagitahu he likes my resume (ok tipu tapi dia tertarik bila aku ws dia kata kelebihan aku dekat bahagian promotion strategy hohoho) dan dia nak recruit aku jadi full time worker. masatu aku rasa macam

AZIM.

KAU DOA APA TADI NI.

dalam ramai ramai orang aku insan yang terpilih????!!!!!

aku macam terkejut sebab tujuan utama aku sekadar nak isi masa lapang daripada melepak atas katil layan drama tapi sekali dapat full time pulek o em gee

but until now, i didnt give my answer to him.  i talked to my parents, both macam ermm ganggu belajar tak nanti, okay ke tu,boleh ke seimbang dedua  haa macam tu. so, aku buat part time je mampu. yang peliknya gaji part time lagi masyuk dari full time worker.

abang tu pernah cakap

” saya nampak awak punya bakat dalam bidang marketing,management. bukan bahagian operasi macam ni. jadi saya ingat nak letakkan awak dekat bahagian yang boleh menyebabkan bakat awak lebih terserlah” tbh, aku bangga dapat pujian macma ni dan tak sangka orang nampak aku punya talent. huhu

and Alhamdulillah, walaupun gaji tak banyak tapi boleh cover duit simpanan bulanan  okay la tu. so, sesiapa yang datang UMK PC datangla ke kiosk no 1. aku selalu je ada time tengah hari.

seminggu kemudian, aku bertugas dengan Kang, part time sesama aku jugak.

“eh Kang, u punya berapa jam kerja?”

“oh i bukan part timer lagi meh. sudah tukar full time.”

okay.

perasan lagi. HAHAHAHAHAHAHAHA

Advertisements
hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s