rant on ketupat lemang

Assalamualaikum and hi everyone.

cemana hidup harini? manyak happy atau sedih?

macam aku dis week alhamdulillah semuanya baik baik belaka. sudah settlekan misi #myharihariterakhirdikedahbeforekirijaaaaaaa

antaranya:

  • bawak Popcorn pergi Boat Noodle for her first time
  • spending my manehhhhh like aiyo ( buying makeups, foodssssss and many more)
  • makan KFC (bunyi macam hakalah kfc je pun tapi u x tahu betapa bosannya makan McD sebab depan mata je)
  • met my kawan during sekolah rendah. and baru tau Izzah dah jadi anak yatim piatu tahun ni.

hehehehe. minyak dah turun harga ni makin kerap la isi minyak. sebab banyak berjalan jalan tambah tambah musim raya ni. btw teringat Shell punya marketing yang iklan kakak air mineral tu.

sooo, baru baru ni Shell Malaysia terpaksa menarik balik poster iklan yang menjadi viral sebabkelakuan yang tidak senonoh dari segelintir masyarakat yang dirasakan menjadi ancaman kepada public.

dey macha. kau dahlahbuat benda pelik pelik dekat poster tu lepastu upload dekat laman sosial memasing. tak boleh ke kau isi minyak macam orang normal?? urghh

ni la menyebabkan aku terfikir, sesetengah lelaki ni tak reti ke nak hormati wanita?

“tu benda lawak je duh emo apahal”

HAA MEMANG AKU EMO. TAK PERIOD PUN AKU EMO HALAMAKKKKK.

sebab bila timbul isu macam ni, dia jadi kurang senang untuk wanita kat luar sana nak berjalan jalan. rasa macam kena 24 hrs nak berhati hati dengan lelaki. eh laki ni takkan buat apa apa kan dekat aku? boleh ke percaya dia? tambah tambah orang yang ada trust issue macam aku ni lagi laa, semorang aku rasa tak jujur. hehehe mianhe.

u tak paham  jadi wanita ni, nak kencing dekat public toilet pun u rasa takut sebab takut ada kamera rakam senyap senyap.

jadi, gais.

tolong tolong tolong.

orang kata banyak tengok benda tak senonoh ni kekadang buat otak kita tumpul. sempat lagi ni nak minta kemaafan dari Dia. ubah sikap tu. slowly but surely, right?

ingat ye awak awak,

kalau awak bbetul betul hormati wanita, sayang ibu awak, adik awak, isteri awak, crush ke, artis korea ke, hentikan tengok blue. okay?

selain menzalimi wanita dari segi fizikal, tengok blue jugak dapat menyeksa wanita wanita yang awak sayang secara mental. sakit tau sebenarnya rasa ni bila dapat tahu orang yang awak sayang tengok benda macam ni. benda ni tak normal, jangan cuba nak normalkan benda ni dalam masyarakat kita.

mungkin tak nampak tapi kesannya boleh rasa.

jadi akhir kalam,

semoga kalian dapatt mengubahnya. tak kisah kallau gagal tapi jangan menyerah. jangan.

6b10b5a38df8ef0c6cdee9099b02de31

oh before i terlupa,

happy raya everyone.

Advertisements
rant on ketupat lemang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s