#DTurns2NE1

HAPPY BIRTHDAY TO ME

HAPPY BIRTHDAY DIBDIB

HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAY

HAPPY BIRTHDAY TO ME

hehehhehehehehe

IMG_33eyxh

Advertisements
#DTurns2NE1

2017

Assalamualaikum and hi everyone,

ada beberapa jam lagi sebelum tahun baru. before that, im very sure most of u guys mesti rasa macam pasaipa tahun ni rasa macam duk dalam roller coaster.

masa 2017,

tbh tahun ni adalah tahun terbaik dan tahun terburuk pernah aku ada ahahahhaa. okay jap nak susun ikut bulan.

January

  • last paper masa birthday, 110197 *hint hint* sedih selama seminggu sebab takleh terima kenyataan hahahaa
  • yeyyy, my bestfriends celebrate birthday i masa tu. we went to ipoh and cameron highland.

    IMG_1488
    geez ma face T_T

February

i cant remember anything yang menarik  dalam this month. can we skip?

March

my heart breaks for the 234567890103839718163 times by the same person. idk, i thought hes the one but (can we not talkin abt this bcs im tired lol) but, i learnt that, u might love someone that loved u forever.

April

if im not mistaken, ni adalah bulan paling stress dalam hidup bcs one of the subject time tu suruh buat drama ikut tema. group aku dapat Back To School. and the worstttttttt part is, masa siapkan assignment tu akulah yang edit audio, buat transkrip, betulkan every freaking mistakes yang groupmates aku buat,compile kan, print. im literally do everyones part. luckily shin lee and wong ada and tolong.

dan tak dilupakan semua ni settle dalam masa seminggu, rip jadual makan. hari hari maggi je sebab takde masa nk makan nasi, takpun makan sup. lepastu abik kau 3 kg turun agagagaga.

p/s: hati hati pilih groupmates masa nak buat assignment.

August

yeyyyy, ni adalah bulan paling ditunggu tunggu sebab #DJadiVolunteerSeaGames17 yeyyyyy (emoji belon banyak banyak) ni paling best la so far bcs i jumpa dengan semua orang baru, bekerja dengan “abang abang” eceh padahal diorang sebaya abah aku ahahha. jumpa atlet, jumpa kawan baru,haa apalagi. semua best la time august tu hiks.

IMG-20170904-WA0027

IMG-20170904-WA0004
ft Tachtana yang tengah bahagia sebab masa ni dia menang

september

back to reality. sem 3 bermula hahahahaha.

pindah kemumin adalah benda ter best dalam sejarah hidup walaupun wifi slow kekadang. sebab harga nak print, fotostat kat sini murah, makanan murah, jauh dari segala gangguan macam kat pc dannnnn housemates semua best.

Oktober

kejadian di TBS berlaku. idk y tapi i need to get a slap on my face supaya sedar yang ppl only treat  u nice kalau dia suka u  tapi kalau dia tak suka u. dan, find a man yang tak anggap hang ni laki walaupun selalu berdikari,

December

  • kolej kediaman kemumin terbakar hahahahaha. cuak duh ingat namati dah.
  • stress tahap gila gila, belajar pun nangis je, nangis setiap dua minggu. tidur lama gila bcs i berharap dengan tidur esoknya bangun tak ingat dah apa apa.
  • was thinking nak gi satu tempat ni. and thanks syabil sebab kebetulan gila masa nangis teruk tu dia online kat sc. hoho
  • and terharuuuu bcs ramai gila yang tanya kenapa,okay ke tak instead of cakap “sama aku pun sedih jugak”
  • DAN HIGHLIGHT UNTUK BULAN INI IALAH JERAWAT 5 BERADIK DEKAT AREA HIDUNG TENGS KORANG.

WELCOME 2018 YOOOOOHOOOOOOOOOO

Jan will always be my worst and the best month ahhaha because

JANUARY MEANS FINAL EXAM

JANUARY MEANS BIRTHDAY MAK,SAYA DAN KEMBAR.

mari berdoa supaya 2018 ni penuh meriah bagaikan bunga api

IMG-20170729-WA0045
Looking for some ideas ft qtpie
2017

MUET 2016

Assalamualaikum and hi everyone!

welcome back to my blog *insert smile emoji*

hehe so today im gonna talk about muet. benda ni kena ambik masa dekat matriks dulu. baru nak cakap sekarang bcs i need to feel proud w myself sometimes (walaupun benda remeh lol) okay lets start.

masa dekat kmp dulu kena ambik paper Nov punya except u nak repeat so akan ambik 2 kali  masa bulan March. i remembered satu bilik dengan yana,said (sorang lagi aku lupa) tapi gils babss la bcs diorang ni stok stok mat salleh since born *emoji nangis pulak* confirm la aku ni tenggelam dah la kecik haduii.

masa dapat result, aku dapat

band 3.

geez. (i iz sad) tapi i cant show feeling tu depan member bcs most of em ada yang dapat band 2, band 3 dan semua masa tu mixed feelings tau. im so scared orang cakap aku tak bersyukur yada yada so, aku pun mengadu dekat orang yang faham aku, yana! hahahaha.

and she also got band 3 duh masa tu. only said,dora band 4, shamini band 5 the rest samada band 3, or band 2

masa tu muka madam pun macam ermm, sedih pun iya tak sedih pun tak. rasa bersalah gila. aku pun cakap dengan yana, jom repeat. and shes a good friend dan balas jom. masa tu plak kalau nak repeat kena cepat sebab dia ada tarikh dia anddddddd u need to bayar rm 100 ke rm150 ntah. and masa tu serius aku tengah broke. yana pinjamkan duit dia dulu untuk bayar (mekasih yana)

and btw, none of my friends selain dekat matrik tahu including my bf time tu. aku malu duh dia bijak gila tapi aku bodoh so aku pun nak gak pandai sebab tu rahsiakan hehe.

so kiranya Caprice (min,yana,dib) yang dapat band 3 sesama LOL a repeat demi kejayaan masa depan. dah plan dah nak baca buku, buat latihan, semua la

last last SEMBANG

sampai la seminggu sebelum speaking test,baru sedar hohoho.

malam sebelum exam tu, im nervous tauu sebab baru la reti nak bukak buku, hafal key point semua, tiba tiba dapat tahu abang Syaman meninggal. terkejut weh sebab aku pernah jumpa abang dia sekali. malam tu lepak dengan min,tapi min takleh fokus sebab dia fikir pasal syaman. yana pulak ada dinner blok malam tu. dan macam biasa aku ws la pan tapi dia tak reply wehhh. hahahaha lama pulak dia tak reply, call tak angkat semua. last last aku pun nak acah merajuk.

esoknya lepas habis paper, dia cakap dia tidur dari petang sampai ke malam. hurmmm budak ni letih sangat ni. tapi still aku rahsiakan pasal aku retake muet.

sampai la masa dapat result,

Processed with VSCO
alhamdulillah! saya tidak pekak dahhhhhh

default

bersyukur gila wehhh, yana also dapat band 4 cuma min je lai sikit.  lagi bersyukur dapat tahu 4 marks je lagi nak band 5. OMG weh bahagianyaaaa. heheehe thats all.

however, kalau aku bagitahu family pun diorang takde reaksi ahhahaha. ngek betui.

dont ask me for the tips. hahahhaa

MUET 2016

sukipt 2018

Assalamualaikum and hi everyone.

last few months aku ada daftarkan diri untuk join sukipt sebagai sukarelawan. malangnya tak dapat :((((((( sedih jugak la senanye.

tapi bila fikir balik tak boleh sedih lama lamaaaaa. sebab minggu ni ada midterm, assignments belambak nak hantar, super junior join variety show (eh???) jadi mari busykan diri.

dan mungkin juga tanda dari Tuhan yang aku masih trauma lagi nak ke selangor/ kl. ye duh. sejak last time akuu pergi tu trauma yakmat tak hilang lagi.

dah la. bye nak sambung kerja

XXXD

sukipt 2018

weh pointer kau berapa?

Assalamualaikum and hi everyone.

last week, my uni dah keluarkan result untuk 2nd semester. and yeah, alhamdulillah for my result even though u might say

” hek eleh, biasa biasa je d0wh result kau”

”kau ni takdelah pandai mana”

u know, for this sem i tak target langsung nak dapat dean list.

first of all, sebab carry mark subjek kos aku, aku cuma dapat

25/60

BYE BYE A- A A+ B+

paling hebat pun gred dengan carrymark macam ni ialah B

sedih weh sedih. presenation aku rasa dah mantop dah, selalu jadi manusia yang selalu tanya,answer questions dalam lecture,tutor, macam ni markah aku dapat.

tapi aku admit, ni salah aku sebab aku yang kena compile kan semua dan yeah, aku tak banyak pengalaman sebab banyak gila cacat cela. maafkan saya seniors sekalian(group aku ada senior tahun 2). mianhe

BEBBBBBBB. NAK LULUS THIS SEM U NEED TO GET 40 DUH AT LEAST (INCLUDING FINAL PAPER)

THAT MEANS I NEED AT LEAST DAPAT 15/40 GODDAMMIT.

15/40×100 means i kena jawab 38 % betul .

masa dapat tahu carry mark which is masa study week sumpah down gila. sebab aku sangat geram dan sedih nanti cgpa jatuh. subjek ni akan tarik banyak subjek lain wehh. pastu en aku memang dah nekad taknak baca buku lantak kau la.

AKU NAK REPEAT PAPER.

aku nak repeat

aku nak repeat.

dan aku fokus subjek lain bersungguh sungguh. aku nak fokus yang lain so kalau jatuh sebab subjek ni takde la effect sangat. ah, kan aku cakap aku nak repeat.

pastu masa dalam library, jumpa Syahir. dia ni kawan masa kuliah dekat matrik, masa kos dekat uni. rupanya markah kitorang sama AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHA HANET TULL DAK DAKRZZZ TAHUN SATU NI

and dia cakap 1 kredit RM150

WHAT

THE

DUCK?

so i need to spend RM450 just for this subject???!!! no way man, ni lebih dari duit belanja sebulan aku. besides, i kena keep this secret from my family.

berkat doa semorang, alhamdulillah dapat C. tu pun aku banyak dah bersyukur.

dan my pointer for 2nd sem is 3.27

A KOKO

A MATHS

A- ENGLISH

A- CUSTOMER BEHAVIOUR (aku target A actually tapi takpe la)

B MICROECONOMY

B MARKETING

C ASDFGHJK

4a2b1c. nampak tak C tu kacau semua hahhaha.

and shout out to SYILAAAAA, dia ni la selalu AJAK aku study together(SEBAB I SELALU TIDUR JE DALAM BILIK EVEN THOUGH STUDY WEEK) w Haziq and Azril walaupun aku je kos lain hahaha. lepak McD until 4 a.m. sebab study (beb hostel i jalan kaki je ke McD tak sampai 500m pun), kenalkan aku dekat kawan kawan yang selalu bantu aku dalam pelajaran,ohh maynnnnn how could i live w/o u bro lepasni.

thank you, everyone

and lastly, aku dah berazam nak berhenti layan kdrama (ini serius). lagha weh serius hahahaha.

dannnnnnn, tolong doakan aku danrakan rakan semoga Allah ampunkan dosa dan murahkan rezeki kami serta mudahkan segala urusan. Amin

Processed with VSCO
*acah nak study*

 

weh pointer kau berapa?

hehe

Assalamualaikum and hi everyone. sorry jarang tulis sebab masih noob lagi guna wordpress.

btw, how was your weekend? is it fun? mine as usual, duduk dalam bilik, layan new drama (13 reasons why) after that terus tidur. bangun,makan. bosan rite?

oh ya,

last week aku pergi hiking (later aku post eh sebab tak transfer gambar yet) lepastu phone jatuh kat tanah habis screen pecah  :’)))) lepastu habis hiking,balik je bilik terus n wifi sebab malas duh beli data. tetiba ada iklan cari kerja part time. aku pun fikir

nak join ke tak join ke tak

tapi sebab desire nak tukar phone itu kuat so aku pun try la mohon.dapat tak dapat belakang kira haha. esoknya, aku pm  dan abang(?) encik bos tu cakap dah ramai mohon,aku try je mohon. keesokan harinya,hari  ahad tengah nak habiskan Sherlock S4 aku dapat ws  kata ada briefing sikit pasal kerja.

Allahu. cuak eden. masa tu kebetulan azim ws suruh tengok tv1 sebab dia masuk tv HAHAHAHAHA (ada talk show lepastu dia dipilih untuk join) and then aku teringat pales ada tweet kata doa azim termakbul. cepat cepat aku suruh azim doakan supaya aku dapat kerja. hehe

dah sampai tu dalam 5 orang je yang datang dan aku satu satunya malay kat situ.  encik tu pun cakap cakap, tetiba masa last dah hujung hujung nak suruh balik tu dia cakap

“awak nama apa? busy tak? sini kejap saya nak cakap”

CUAK SIAA.

WTH TETIBA NAK CAKAP NI AMAGAD

tapi aku macam biasa maintain poker face lol.

dia tanya pasal family background,sekolah,pernah berniaga ke tak yadayada business stuf and then dia bagitahu he likes my resume (ok tipu tapi dia tertarik bila aku ws dia kata kelebihan aku dekat bahagian promotion strategy hohoho) dan dia nak recruit aku jadi full time worker. masatu aku rasa macam

AZIM.

KAU DOA APA TADI NI.

dalam ramai ramai orang aku insan yang terpilih????!!!!!

aku macam terkejut sebab tujuan utama aku sekadar nak isi masa lapang daripada melepak atas katil layan drama tapi sekali dapat full time pulek o em gee

but until now, i didnt give my answer to him.  i talked to my parents, both macam ermm ganggu belajar tak nanti, okay ke tu,boleh ke seimbang dedua  haa macam tu. so, aku buat part time je mampu. yang peliknya gaji part time lagi masyuk dari full time worker.

abang tu pernah cakap

” saya nampak awak punya bakat dalam bidang marketing,management. bukan bahagian operasi macam ni. jadi saya ingat nak letakkan awak dekat bahagian yang boleh menyebabkan bakat awak lebih terserlah” tbh, aku bangga dapat pujian macma ni dan tak sangka orang nampak aku punya talent. huhu

and Alhamdulillah, walaupun gaji tak banyak tapi boleh cover duit simpanan bulanan  okay la tu. so, sesiapa yang datang UMK PC datangla ke kiosk no 1. aku selalu je ada time tengah hari.

seminggu kemudian, aku bertugas dengan Kang, part time sesama aku jugak.

“eh Kang, u punya berapa jam kerja?”

“oh i bukan part timer lagi meh. sudah tukar full time.”

okay.

perasan lagi. HAHAHAHAHAHAHAHA

hehe