Aeon Wellness

Assalamualaikum and hi everyone πŸ‘‹πŸ»πŸ‘‹πŸ»

haritu, aku dengan nani pergi Mid Valley and kitorang dah target dah nak masuk Aeon Wellness yang viral dekat twitter tu. bayar rm 4.90 je duh

masa dah sampai tu, ada pelanggan lain. so we wait around 30 mins kot lepastu akak tu cakap, sekarang waktu rehat and kalau nak kena book dulu. so kitorang pun book la pukul 5.15 dengan 5.45 punya.

lepas dah book tu terus berlari lari naik atas sebab kejar nak tengok wayang A Quiet Place. cerita tu start 2.25 petang and kitorang masa tu baru gerak ke keluar dari Aeon Wellness tu 2.30 petang. settle beli tiket and masuk hall dalam 2.45 petang and tak start lagi lol. kitorang duduk baru start fuhhh nasib baik ⚑️

anywayyyyyy, back to the topic

movie habis pukul 5.10 and lepas berlari kitorang sampai 5.17 petang huhu lewat 2mins. dan beauty consultant kat situ baik gila!!! i mean boleh ajak borak, gelak gelak semua. so, sebelum bermula, dia akan tanya samada nak rekod tu disimpan (which means kau akan dapat kertas macam resit) atau taknak simpan rekod (so korang kena ambik gambar dekat mesin tu instead of dorang bagi kertas tu)

tips- better simpan rekod kalau korang ada masalah kulit yang teruk. tapi setakat biasa biasa ni tak payah la.

lepastu, dia akan tanya korang pakai makeup tak sekarang, pakai sunscreen ke idok. jujur je masa tu tau sebab ni untuk tujuan nak check muka korang gak.

so, yang pakai spek tu kena bukak. masa tu aku ada jerawat dekat area mata, dekat dengan telinga. sakit weh dis tonyoh jerawat aku πŸ˜‚

lepas settle semua dia keluar macam ni

merah – bahaya woi

kuning- ok tak teruk sangat ni

hijau- wahhh tahniah πŸ˜˜πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

berdasarkan keputusan tu, jelas lah bahawa muka aku kulit kering sebab tak moisture langsung. dehydrated duh. dan skin tone tu, sedih weh sebab dia kata aku ada uneven skin tone which is true bcs muka aku gelap 3 4 tona dari tangan. huhuhu paling sedih ialah

aku baru tahu aku allergik dengan alkohol, whitening product dah tu cemana nak putihkan muka balik????!!! Aku stress πŸ’†πŸ»β€β™€οΈ

tapi bahagia ciked bila dia cakap pores aku kecik and which is bagus untuk muka fuhhh.

lepas habis consultation tu, dorang akan suggestkan which product yang ok untuk muka. and lepas tu bayar macam biasa dekat kaunter besar.

ada orang dm aku, macam mana nak book any session?

– u boleh call Aeon Wellness (id have their number sorry). so nanti dorang akan bagitahu bila diorang free and bagi nama,no phone.

or, u boleh walk in to their place TETAPI sangat bertuah la kalau korang dapat tempat (macam kitorang) sebab selalunya weekend memang penuh. try la pergi hari bekerja ke.

-lama tak sesi tu?

dia check muka tu sekejap je. tapi kalau korang ada masalah muka, so dia akan terangkan satu persatu. and tanya produk apa korang pakai/berapa lama haa centu. kalau korang sda soalan regarding beauty pun korang boleh je tanya. 😊

ok done. sis harap benda ni membantu korang jugak. byeeeee, adioss.

πŸ‘Ύ

XXD

Advertisements
Aeon Wellness

February

Assalamualaikum and hi everyone. im not feeling well (mental and physical) eceh tipu je. busy sikit sebab last week ada midterm.

so nahh. mari aku cerita benda menarik top top meletop yang jadi masa tu dekat aku. masa CNY saffa dia tak balik Kedah. dia stay dekat rumah my aunt di Bangi. masatu baby (my aunt) dah ajak dah dari Jan tapi aku cakap nanti aku tanya my mom dengan kembar saffa,sffi.

a week before sch holiday, my aunt tanya boleh tak dtg kl sebab suruh temankan saffa. masa tu aku baru je balik bercuti dekat Penang tu so serius pokai weh 😭 lepastu baby cakap

“nanti baby bagi duit tambang. kalau saffi nak join boleh je”

im shookethhhh

(ala kenapa takleh letak GIF) long story short, my mom izinkan dengan syarat baby takpayah bayarkan duit apa apa pun.

kitorang dedua naik bas malam jumaat. yang kelakarnya boleh pulak tetiba rosak dekat Tapah πŸ’†πŸ»β€β™€οΈ nasib baik dekat RnR Tapah. and kitorang pun menunggu lama gila dalam 2 jam sebelum menumpang bas lain (hahaha) tapi masa sampai bangi tu dalam 7 lebih. takde la rasa bersalah suruh baby tunggu pepagi buta.

hari Jumaat tu memang takde buat apa kononnya jet lag lol tiberrr sangat. and, saffa saffi masak ikan sweet sour, cendawan enoke inoke (x ingat nama) celup tepung sedap gila weh. dan aku tukang basuh pinggan kahkahkah

hari Sabtu tu plannya nak ke Bukit Naga, jumpa sanak saudara kat situ. tapi sebelum tu singgah Mitsui Outlet Park. berootd hahaha. saffa saffi dah plan nak ber shawl warna blue black, blouse warna ijo. aku dengan baby pakai blouse blue black. curlass kau jah kok muka guwe kayak anjir gitu lo

pastu terus ke Bukit Naga jumpa family yang lain. disebabkan makcik pakcik aku hidup berjiran so takde la jauh nk jmpa ke apa. petang tu along ajak jalan, teman maklong beli barang pastu ke Aeon Shah Alam.

dan dinner dekat McD Klang huhu

tudung dah barai tapi food iz bae. (thanks baby belanja kitorang)

esoknya kitorang balik Bangi and baby suruh siap siap nak bawak pergi M.

and i was like πŸ€” M? apakah ia? sebab malam semalam kitorang terdengar la pakcik makcik sembang kata nak gi Melaka. pastu rasa macam kok bisa sih sempat ke? hahaha.

dah la sampai rumah pukul 12, sempat lagi makan maggi pastu pkul 3 gerak. aku tanya saffi dia tahu tak kitorang nak pergi mana or if she has any clue at that moment. pastu dia ckp pasal melaka and kitorang macam tengah fikir betul ke idak sebenarnya tapi masa tu dah google siap dah “tempat menarik dekat Melaka”. masa dalam kereta aku plak duduk depan so sepanjang jalan tu tak tido langsung tapi anehnya jalan yang digunakan tu menghala ke KL.

anehπŸ€”

tapi lepastu ada signboard NSembilan and aku pun ohhh jalan short cut ni. rupa rupanya

MID VALLEY AHAHAHHAHAHA. tak pernah ku tahu ada hotel disitu. πŸ˜‚πŸ˜‚

sampai je terus baby cakap nak gi mana, pergila dekat bawah tu. baby tak kacau.

kitorang pun apa lagi berjalan la πŸ˜‚ dinner dekat Nandos, pastu try Family Mart punya ice cream (overrated yal), llao llao ( fav sis), masuk Daiso, Innisfree, Watsons (tempat wajib lol). sampai ke malam masalahnya berjalan tak berhenti πŸ˜‚ kitorang just balik hotel time nak dkat maghrib sebab nak solat je huhu.

kitorang ada beli Secret Recipe (choc indulgence and aku punya cappucino cheese kot) kononnya simpan utk breakfast kahkah

Ahad

the next day, kitorang ada 2 tempat untuk makan breakfast dekat bawah. so baby decided to stay at the hotel w me while kembar pergi turun makan dekat bawah. sambil tu kitorang sempat jenjalan lagi dekat mid (kemain) sampai la nak dekat pukul 12 nak checkout.

lepas checkout hantar saffa dekat kl sentral sebab dia naik ktm pergi sk dengan kawan dia and we olls terus ke bangi.

lepastu memandangkan pakyob sekeluarga dan anak maknik (ya,ecah,an) ikut sekali pergi bangi wetland ke wonderland entah diorang singgah jap kat rumah baby. sempat la memasak (ok baby yg masak actually XD) saffi masa tu dah masuk bilik tidur dah. dia sakit kepala. aku plak tengok tv dengan diorang tetiba tido πŸ˜‚ baby pun sama. pak yop pun agagaga.

dan esoknya kitorang gi bangi getaway ciss takde benda pun kat situ. malam tu bertolak naik bas ke kedah. lambat gila bas pukul 8 lebih baru dekat butterworth. last last aku dengan safi turun, naik ktm sebab depan stesen bas je tempat tu dan pulang ke kedah.

the end

overall, best la percutian (la sangat) kalini. lol.

February

#Jan18

Assalamualaikum and hi everyone

anyeongggggghaseyo wokgapo tu πŸ€€πŸ€”πŸ€­

Januari sentiasa menjadi bulan yang ditunggu tunggu sebab selalunya lepas exam mesti ber trip ehem kemain. so kalini, trip bersama Hakim,Syai,Rock dan juga Alieya. tbh, dalam ramai ramai ni yang paling tak rapat ialah Alieya πŸ˜‚ sebab rasanya jarang gila cakap dengan dia and dia lawaaaaaa sangat. jatuh self esteem bila duduk dengan dia. tapi fuhh lega mak dia selalu tanya, setuju je dengan plan aku nak buat dan support aku ketika membahan Rock gagagaga.

sebelum korang teruskan pembacaan, POST KALINI SANGAT PANJANG DAN PENUH DENGAN GAMBAR

#jalanjalanPenang #NewYearTrip #apayangbestdekatPenang

ayuh, mulakan!

Day 1

– betolak dari Gurun naik ktm ke Sungai Petani. menunggu anak anak Perak

058B9881-C6A4-4C4A-AEAA-DB8A54C6D5F5

-plan nak stay dekat Sg Petani dulu sebab Alieya pergi Ipoh haritu.

– kitorang stay dekat hotel sebaris dengan Jakel Sg Petani. Overall,okay la. cuma takleh blah boleh plak blackout tetiba malam tu πŸ˜‚

7809A5F9-7A77-4E93-A432-1AED825EE942EE093C13-B008-4446-AD3A-21032688E5D8

– and kitorang dinner dekat Yolo Kitchen. kitorang order chicken chop kecuali Rock dia makan nasi goreng apa ntah. ya Allah makanan dia, overrated betui πŸ˜‚ mashed potato tak rasa apa. i mean, rasa kentang semata mata. and ayam masinnnn gila ya tuhan. nasib baik coleslaw dia okayla walau sikit bebenor.

B3722079-FC3B-4310-B7F4-2A114BCCF6DF

– malam tu Akim tidur kat Juru rumah abang dia. eh takkan nak tidur dengan kitorang plak gagagaa.

-btw,harga hotel tu dalam rm78 untuk semalam. okay la sebab wifi pun laju,tv pun cantik je

Day 2

terus ke rumah Alieya dan breakfast disana πŸ˜‚ (dan Rock kena buli)

DCF3528B-2885-4B9C-8E56-F90F95FFFDF7

– lepastu gerak ke Frog Hill di Tasik Gelugor. tempat ni cantik, and dia ada vibe macam dekat Pepsi Blue,Terengganu.

CCB4693A-3759-4418-9363-DD4174D0A32E8C624AF0-FC2B-4D10-B40F-4A07679B7E2882AA3886-58FE-4E89-AFC8-CAAF3EC0629D

– terus gerak ke pulau, dan destinasi pertama ialah mencari tempat makan hahahaha. kitorang makan dekat Esplanade apa ntah nama dia dekat Padang Kota. Char Kuey Teow dia macam kuey teow goreng, kecewa sikit 😭. and benda paling aku annoyed is, banyak gila peminta sedekah. dalam lima orang gak yang datang. ada sindiket ke apa ni? πŸ€¨πŸ€”

– lepas dah makan, hati dah senang. check in hotel. nama hotel tu Merchant Hotel dekat Georgetown. nice la hotel dia, view pun lawa. paling best ada rooftop hehehe.

– lepastu kitorang try teow chew chendol, sedapp!!!

26DD3C16-4AE7-4D8A-A0E0-88502755499AB3F99350-96DC-4C66-B068-811079908830169E9CFE-5B97-4351-B4BC-8E0393D316CFCEEB8003-2654-40AF-ABD1-D421A0005B43

lepastu berjalan macam takde arah tujuan sampai ke jalan nak masuk Escape, lepastu singgah pantai kat tepi tu. lepastu terus ke Street Art. tempat wajib singgah kalau mai Penang.

B873758C-5D7F-446E-A575-7E04E262DB6E6BB681AC-735D-4933-A1A6-7AF1BF391D4D9CF0EB8C-A95E-47F1-BEC4-8F982CE3F99999D88905-B7A1-4806-868B-DF84842B29722EE2F742-A384-44BD-8C30-C8BD60D79D36

-dah nak masuk ke lewat petang, perut pun lapar. so, kitorang singgah Nasi Kandar Line Clear. Tips nak makan dekat sana, and lagi jimat uolls share lauk, or jangan beli ayam asing asing. sebab ayam dia besar gila tak lalu makan sampai habis. bayangkan sorang makan almost rm10. (saya tak biasa makan so rasa benda ni mahal huhu)

– balik hotel,solat maghrib dan isyak lepastu bersiap ke Avatar Secret Garden. tempat yang penuh lampu lampu and very insta-worthy hahahaha. lepas dah rasa macam bosan sikit, kitorang pun pergi Padang Kota Lama.

(Fefeeling dekat Zouq sekejap)

-dan macam biasa la, aku ni asyik lapar je, so kat sana terus cari laksa hahaha. laksa utara ni ada satu persamaan,kuah dia selalunya masin ahhahaa tapi still sedap.

– lepastu, akim sambut birthday Syai. berbelon belon dan ada cake ahahahaha.

balik je hotel, aku rock dengan alieya buat pesta maggi dekat rooftop. terkejut kitorang meja sebelah ada arak atas meja tapi takde orang πŸ˜‚

Day 3

Good morning, Georgetown πŸ–€

breakfast dekat hotel.

– lepastu terus ke Penang Hill.

kitorang naik buggy car (idk how to spell sorry) should i tell u this. hurmmm

– macam ni,diorang cakap, naik rm30 dia bawak pusing pusing semua. lepastu, kitorang pun setuju je memandangkan dah strat hujan ni malas plak nak berjalan. pastu masa dah naik tu, driver tu cakap, nanti sampai atas ada kedai. kopi hutan kat situ 3 gelas rm20. kitorang malas ah nak layan sebab bukan minum pun lepastu dia cakap dia akan stop kat sana and ada kereta 4×4 akan ambik. so masa dah sampai tu dia tanya nak turun tak, kitorang pun turun. masa dah habis pusing pusing tu kitorang bagitahu owner nak turun, dia cakap WAJIB BELI AIR KOPI 3 GELAS RM20 TU BARU BOLEH TURUN KALAU TAK PEPANDAI LA.

wtf duh.

sumpah takde mood. rasa nak marah je. akim pun nampak la muka dia rasa bersalah semua and dia je kot yang minum ahahahahha. So guys, ni nasihat aku kalau pergi Penang Hill, takyah naik buggy car tu. total bayar lebih kurang rm50 weh.

– next, kitorang gi makan dekat Padang Kota Lama. makan pasemboq 😍😍 finally ahaha craving gila. pastu kat sini pun ada je peminta sedekah taktau la weh.

– lepastu singgah solat dekat masjid Keling kalau tak silap. bangunan dia warna hijau. yang jaga kawasan luar tu tak boleh bercakap. aku tersentuh bila dia try communicate and guide kitorang suruh parking kereta walaupun dia sendiri ada kekurangan. semoga Allah melindungi beliau :’) so, alang alang solat Zohor and nak tunggu Asar, sempat la photoshoot telekung mak ahahhahahaha. dannn, depan tu ada kedai aiskrim. aku pun beli huhuhuhu.

– balik naik feri.

– Akim drop aku dengan Alieya dekat Ktm Butterworth. end of trip 😊

tbh, akim adalah main sponsor dalam trip kalini. dia bayar duit minyak,tol,hotel semua dia bayar. cuma hotel kat sp tunje kitorang bayar. breakfast dekat hotel pun dia bayarkan. terimasss akim.

and banyak je benda kitorang nak buat tapi ak sempat. nak makan laksa dekat alor janggus, roti goyang ke apa ntah yang famous tu hahaha, nak berjalan lama lama tapi tak sempat disebabkan kekangan masa.

btw, aku ada buat video pasal trip ni and kalau nak tengok boleh tekan disini

and terima kasih untuk kawan kawan aku yang sudi ajak aku join sekali πŸ‘ΎπŸ‘Ύ

LOL,

XXXD.

#Jan18

Sem 3 yang barai..

Assalamualaikum and hi everyone πŸ‘‹πŸ»πŸ‘‹πŸ»

aku tak paham kenapa sampai la (sekarang) selsema tak hilang hilang padahal dah seminggu lebih πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈπŸ€·πŸΏβ€β™€οΈ stress duh kalau takde tisu huhuhu

btw,

sekarang aku dalam sem 4. so far, boek la cuma tough sikit subjeknya. eh, sem 3 guwe apa khabar?

sem 3 penuh dengan semmmmmbang dan pancaroba (bapak la ayat)

especially time nak dekat final ( December dan January)

December lagi laaaaaa….

masa ni emo je tiap hari. dengan member okay. memalam sendu sebab sensorang,kan.. nangis,lepastu salahkan diri sendiri, bila kepala panas, minum air lepastu tidur. macam tu la rutinnya. sampai la aku tak tahan and buat ujian mental ( yang jawab soalan semua tu) and lepas result keluar dorang suruh aku gi hospital πŸ˜‚ tapi aku tak pergi. nanti nanti la huhuhu

seterusnya, masa tu cleanser yang aku selalu pakai dah habis. pergila Watsons kat Gurun nak cari. habis jugak πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ pergi lagi takde lagi πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ lepastu aku try cleanser baru. aku rasa korang pernah dengar nama dia, Eversoft Avocado.

memula pakai rasa macam eh pehal lepas pakai rasa tegang ni. muka aku jenis kering tau so lepas pakai rasa lagi kering gila. tapi sebab #taknakmembazir , aku pakai la sampai habis. kebetulaaaaaaan tengah pakai scrub black sugar by Skin Food (seronok weh pakai!!!) lepas pakai rasa soft gila je muka cuma kalau kau termakan black sugar tu sila ludah hahahahaha. tak sedap duh πŸ˜‚

dan kebetulan tu musim exam kan, aku stress tengok orang belajar aku start sikit je. tak tipu. rasa nak nangis kenapa tak leh masuk dalam kepala otak ilmu ilmu ni. pastu ws nawhen. dia cakap suruh call mak/ayah, doa, buat solat sunat, baca surah ar Rahman banyak lagi la tapi aku tak ingat ahhahaha. so aku amalkan ar Rahman tu. Alhamdulillah, ada la perasan keadaan macam lagi baik dan murah rezeki.

dannnnnnnnnnnnnn,

30/12/2017

tarikh dimana calculator aku buat hal takleh hidup 😭 masa tu dekat library. kekononnya nak belajar la kan pastu lepas rasa macam eh lama plak aku main ipad ni maka nak study la Finance ke Stats entah. bila takleh tekan tu gelabah cari kedai jam nak tukar batteri. sebab ada exam yang nak kira kira ni lagi 3 hari. sekali akak kedai tu cakap memang takleh hidup dah.

TIDAKKKKKKKKK

AKU BARU TUKAR BATERI MASA PSPM SEM 2 DEKAT MATRIK APENI 2 TAHUN JEKEEEEE

masa tu plak abah baru lepas bank in duit, aku ada duit simpanan sendiri tapi duit tu untuk #NYTrip. lepas meminta sumbangan ihlas dari baby, akhirnya dapat πŸ˜‚ #ThanksBaby

dan saya pun membeli calculator baharu pada 1/1/2018

dan hasil dari perkara perkara di atas

5 ketul anak beranak dekat muka.

*itupun member cakap, “eleh sikit je. muka aku ni tiap hari ada jerawat lagi banyak tak kecoh pun” why so bitter? aku jarang kena ofc la nak sesedih apa semua urghhhh.*

Noya πŸ˜‘

tu belum lagi dengan emo, tiap hari selsema, ada demam time tu. memang full package la.

tapi alhamdulillah, hasilnya result sem 3 semakin baik.

walaupun takde A, A- yang banyak huhuhu. dan B tetap ada πŸ™ƒπŸ™ƒ

ok bye.

terima kasih kerana mendengar eh membaca,

XXD

Sem 3 yang barai..